Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány módszert, amellyel pénzt takaríthat meg az első saját autója biztosításán.

Megtakarítás a kármentesítési osztályon keresztül

Mint kezdő gépjárművezető, Ön a 0. kármentesítési osztályba (SF 0) kerül besorolásra. Ha valamivel tovább vár, és az első autójára csak három évvel a jogosítvány megszerzése után köt biztosítást, akkor az SF ½ kategóriába kerül, amely lényegesen olcsóbb. Ha legalább fél évig balesetmentesen vezetett ebben az osztályban, akkor a következő évben az SF 1 osztályba sorolják be. Éppen ezért néha érdemes várni az első autó biztosításával.

Biztosítsa autóját második járműként

Alternatív megoldásként az első autóját anyja vagy apja második autójaként is regisztrálhatja. Így már a kezdetektől fogva sokkal kedvezőbb kármentesítési osztályban részesülhet. Hátránya azonban, hogy amint az első saját autóját biztosítja, ismét az SF ½ kategóriába kerül.

Árengedmény átadása

Ha a családjában van olyan hozzátartozó, aki már nem kíván vezetni, akkor Ön igényelheti az árengedmény átadását. Ez annyit jelent, hogy az a személy, akinek a kedvezményét véglegesen át akarja ruházni, lemond a kármentességi osztályáról, és Ön átveszi azt. Ugyanakkor legfeljebb olyan SF-osztályt vehet át, amely időben megfelel a saját tapasztalatának. Ha tehát csak három éve van meg a vezetői engedélye, akkor legfeljebb az SF 3-t veheti át.

Teljeskörű biztosítás: az Ön “mindenre kiterjedő, problémamentes csomagja”

A teljeskörű biztosítás önkéntes kiegészítő biztosítás, amely kiegészíti a jogszabályban előírt gépjármű-felelősségbiztosítást. A felelősségbiztosítással ellentétben Németországban a teljes körű biztosítás nem kötelező. A saját gépjárművében keletkezett károkra nyújt fedezetet, valamint részleges fedezetet tartalmaz.

Mikor indokolt a teljes körű biztosítás?

Járműve átfogó védelmének érdekében javasoljuk a teljeskörű biztosítást. A teljes körű biztosítás különösen fontos az új és nagyobb értékű járművek esetében.

A régebbi vagy alacsonyabb értékű járművek esetében is javasoljuk az átfogó biztosítási fedezetet, pl. a saját maga által okozott balesetek esetén, amelyek jelentős károkat okozhatnak a saját járművében.

Mire terjed ki a teljes körű biztosítás?

Ha további kérdése van, szívesen segítünk

Kevin Ressler

biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások

Otto-Hahn-Str. 2185435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225
E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü