Ügyfelek kérdései Kevin Ressler biztosítási szakemberhez, az ERGO Biztosító munkatársához. (magyar tanácsadás)

biztosítási kérdések

Akár otthon, a munkahelyen vagy a nyaralás idején: biztosítás nélkül egy baleset, tűzeset vagy lopás nagyon költséges lehet.

De milyen biztosításra van szükségem és melyek feleslegesek? Milyen feltételekre kell figyelnem?

A legfontosabb kérdéseket Kevin Ressler az ERGO Biztosítótársaság biztosító szakembere válaszolta meg!

Munkaképtelenségi biztosítás – valóban ésszerű?

Attila (24) Münchenből:
“Informatikusként dolgozom egy irodában. Úgy gondolom, hogy nincs szükségem munkaképtelenségi biztosításra. A saját biztosító társaságom természetesen ezt szeretné eladni nekem. Hogyan látja ezt? Azt hiszem, hogy ahhoz hogy én tényleg munkaképtelen legyek, valami nagyon komolynak kell történnie.”

Kevin Ressler: “A munkaképtelenség a legnagyobb a kockázat. Valószínűleg ez nem fog az Ön esetében a munkahelyen történni, de a rák vagy más hasonló csúnya betegség mindig előfordulhat. Amíg fiatal, minden esetre kellene egy munkaképtelenségi biztosítást kötnie, a biztosítási összeg a nettó havi fizetés, de nem lehet havi 1500 eurónál kevesebb. ”

Szükségem van egy magán balesetbiztosításra?

Péter 30 Stuttgartból:
” Szükségem van-e egy magán balesetbiztosításra? És ha igen, milyen kritériumokat kell a biztosítási összegbe beleszámítani? ”

Kevin Ressler: “A balesetbiztosítás egy jó alternatíva, ha előzetes megbetegedés miatt nem kap megfizethető munkaképtelenségi biztosítást vagy ez túl drága Önnek. A munkaképtelenségi biztosítás fizet betegségek esetén is, ezzel ellentétben a balesetbiztosítás nem fizet. Mindazonáltal, vannak olyan szakmák, amelyekben sok baleset történik, mint például a raktári vagy építőipari munkák. Ott biztosan értelme van a biztosításnak, még a legkisebb lábtörést is érdemes bebiztosítani 2500 euró értékig.

Melyek a felesleges biztosítások?

Sylvia 44 Berlinből: „Milyen biztosításokra van szükségem és melyek feleslegesek?“

Kevin Ressler: “Munkaképtelenségi biztosításra van szüksége, a felelősségbiztosítás is fontos, a lakásbiztosítás csak akkor, ha már nem tudja kifizetni a veszteséget a zsebéből. Általában a létezést megsemmisítő kockázatokat kell bebiztosítani, tehát nem a mobilt, a poggyászt vagy a szemüveget. Ez a veszteség nem fenyegeti a létét. ”

Munkaképtelenségi biztosítás minden szakma esetén ésszerű?

Zsolti (55), Erding: „A munkaképtelenségi biztosítás minden szakma esetén ésszerű?“

Kevin Ressler: “Arról van szó, hogy a munkaerejét kell bebiztosítsa, nem a szakmáját. Ha nem tud dolgozni, függetlenül attól hogy baleset vagy betegség miatt, akkor nincs pénze. Ez kellene a munkaképtelenségi biztosításnak szerződéstől függően kompenzálnia. A felelősségbiztosítás mellett a munkaképtelenségi biztosítás a legfontosabb önkéntesen biztosítás. ”

Hogyan biztosítom be jól a saját családom?

Zsanett 38 Hamburgból: „Melyek a legfontosabb biztosítások egy gyermekes családnak?“

Kevin Ressler: “A kereső félnek egy kockázati életbiztosítás, hogy a túlélő jól tudja továbbra is ellátni a gyermekeket. Ezen túlmenően, a gyermekeknek gyermek rokkantsági biztosítás (amely baleset és betegség esetén fizet), a felelősségbiztosítás, a háztartási eszközök biztosítási és munkaképtelenségi biztosítás a szülőknek. ”

Mennyi ideig éri meg a teljes casco biztosítás az autómnak?

Gabor (25) Heidelberg: „Mennyi ideig van szüksége az autómnak teljes casco biztosításra? Az autóm három éves.“

Kevin Ressler: “Nincs egy meghatározott időpont. Általában öt évről beszélnek, vagy addig hagyja a biztosítást, ameddig nem tudja saját maga kifizetni a saját maga által okozott balesetet vagy a vandalizmus okozta károkat. ”

Magán nyugdíjbiztosítás- melyik a legjobb?

Veronika, 26 Töggingből: „Mi a helyzet a magán nyugdíjbiztosítással: Mikortól ésszerű, melyik típus a legmegfelelőbb?“

Kevin Ressler: “A pénz megtakarításra csak az alaphoz kötött nyugdíjbiztosítás kifizetődő, mert előre tudja a garantált nyugdíjat, és mivel még több pénzt fektetnek be a német gazdaság beruházásaiba, ez több pénzt fog generálni, mint abban az esetben, ha a pénzt alacsony fix kamattal tette volna be egy letéti számlára. Továbbá a megtakarítás állami támogatás esetén nagyon jó, például Riester esetén, mert az államtól évente 154 eurót kaphat felnőttenkét és akár 300 euró értéket gyermekenként. Ugyanakkor adókedvezményt is kap a felhalmozási szakaszban. ”

Kiegészítő biztosítást kötni az ápolási biztosítás mellé?

Sandor Erlangenből: “1971-ben születettem. Van-e értelme kiegészítő biztosítás kötnöm az ápolási biztosítás mellé?”

Kevin Ressler: “A kiegészítő ápolási biztosítás egy nagyon forró téma, mivel a költségek szinte felrobbannak. Sajnos, a jelenleg piacon lévő ajánlatok szóra sem érdemesek, mert túl drágák, túl homályosak és gyenge szolgáltatásokat nyújtanak. A Termékteszt vagy az Adóteszt tesztjei 1-2 évente jelennek meg, talán hamarosan lesznek elfogadható ajánlatokat. ”

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü