AZ EMBEREK NEM GONDOLNAK ELEGET A JÖVŐRE

A Yougov piackutató intézet egyik aktuális felmérése kimutatta, hogy a németek nem gondoskodnak előre azokról, akik majd hátra maradnak halál esetén. Egy másik megfigyelés: az, aki kockázati életbiztosítást kötött, átlagban jól keres.

Az elmúlt 9 évben azon személyek száma, akik kockázati életbiztosítást kötöttek, 11 százalékról 13 százalékra nőtt. Ezzel szemben nagymértékben csökkent a szabályos életbiztosítással rendelkező személyek száma (41 százalékról 32 százalékra). Tulajdonképpen ezek a számok nem árulkodnak arról, hogy a megkötött életbiztosítások valóban a hátramaradottaknak számára voltak megkötve, vagy sem.

Oliver Gaedeke, a Yougov elnöke elmondta, hogy az alacsony kamatok miatt az életbiztosítás a hátramaradottak számára az utóbbi években veszített népszerűségéből Németországban.  Azonban a hátramaradott személyeknek a kockázati életbiztosításról semmiképpen nem szabad lemondaniuk.

Kockázati életbiztosítás: leginkább gyerekes családoknak

Azon személyek 60 százaléka, akik kockázati életbiztosítást kötnek, családban él, és saját gyereket nevel. Ezen kívül azok, akik kockázati életbiztosítást kötöttek, átlagos jövedelemmel rendelkeznek.

A felmérés készítői majdnem 80.000 embert kérdeztek meg 2006 és 2014 között. Közülük 350 személy kötött frissen kockázati életbiztosítást.

További információ a kockázati életbiztosításról:  https://www.nemetorszagibiztositas.hu/biztositasok/kockazati-eletbiztositas/

Megházasodott? Ekképp változik a biztosítása

Ha május, akkor kezdetét veszi az esküvői szezon. Ha megházasodik, sok változás áll be az életébe: átjelentkezés, adókategória változása, névváltozás és a biztosítások. Kevin Ressler (ERGO biztosítás specialista) segít Önnek abban, hogy mire kell figyelnie, és hol tud a legjobban spórolni.

A házassággal elkezdődik a közös életük. Ahhoz, hogy minden biztosításuk rendben legyen, és spórolni is tudjanak, nem árt, ha jó előre utánajárnak a biztosítási lehetőségeknek. Egyes tarifákkal vigyázniuk kell, másokat könnyen kiszámolhatnak. Következzen egy összefoglaló a legfontosabb változásokról.

Betegbiztosítás az egész családnak

Amennyiben fizeti a kötelező egészségbiztosítást, bizonyos helyzetekben profitálhat a családi biztosításból. Az állami egészségpénztárak lehetőséget nyújtanak arra, hogy házaspárok egy családtagot díjmentesen szintén bebiztosítsanak. Ennek a feltételei a következők:

– A szintén biztosított személy nem rendelkezik bejelentett főállással.

– A szintén biztosított személy nem rendelkezik 450 eurónál magasabb jövedelemmel.

Tipp: saját gyerekek is részesülhetnek a családi biztosításból.

Háztartási biztosítás: egy tarifa egy egész háztartásnak

Mivel a háztartási biztosítás egy háztartásra vonatkozik, elég egy biztosítást megkötni. Tehát, egyik szerződést fölbonthatják. Azonban mindenképpen vizsgálják meg, hogy a megmaradt fedezeti összeg elégséges-e. Például, ha egy nagyobb lakásba költöznek, javíttassák ki az összeget egy nagyobb összegre. Ez akkor is érvényes, ha a közös vagyon értéke nő (bútorvásárlás vagy a személyes vagyonok egyesítése).

Magán felelősségbiztosítás: közös biztosítás, megosztott költségek

Ha Önök mindketten rendelkeznek magán felelősségbiztosítással, egyesíthetik a szerződéseiket. Ebben az esetben érvényes, hogy a legutóbb megállapított díjszabás a kettős biztosítás indokával a felmondási idő betartása nélkül megszüntethető. Ehhez szükséges egy nem hivatalos fölmondási levél a biztosítója felé a hozzá csatolt továbbra is érvényben maradó szerződés másolatával.

Megjegyzés: Általában a házastárs bevétele a felelősségbiztosításba együtt jár a biztosítási járulék csekély megemelkedésével.   

Jogvédelmi biztosítás: közös szerződés, várakozási idő nélkül

Egyesíthetik a jogvédelmi biztosításukat is. Ennek az az előnye, hogy nincs a jogvédelmi biztosításra vonatkozó várakozási idő, ugyanis ez a szerződéstől függ. Mivel a szerződésbe a partner is bele lesz foglalva, nem kell számolniuk várakozási idővel.

Utazási egészségbiztosítás: nyugodtan élvezheti a mézesheteket

Ha a mézesheteket külföldön szeretnék tölteni, kössenek utazási egészségbiztosítást. Itt is adott a lehetőség arra, hogy társával együtt kössék meg a biztosítást. Egyes biztosítók felkínálják a partner tarifák lehetőségét, amely nyereséges megoldás lehet akkor, ha gyakran szeretnének utazgatni. Természetesen, csak a nászút időtartamára is bebiztosíthatják magukat, ez azonban drágább.  

Súlyos helyzetekre: közös életük anyagi bebiztosítása

Az igen kimondásával nemcsak a szerelmüket pecsételik meg, hanem átveszik a partner iránti jogi felelősséget is. Nem véletlenül mondják, hogy jóban-rosszban. Ahhoz, hogy a jó időket még jobban élvezhesse, biztosítsa be magát a rossz idők ellen a következőkkel:

Kockázati életbiztosítás

Persze nem kell mindig borúlátónak lennie, de ajánlott önmagát és partnerét bebiztosítania halálesetre. Nagy jövedelemkülönbségek vagy már létező ingatlan hitel esetén érdemes kockázati életbiztosítást kötnie. Így legalább a nehéz gyász időben megnyugvást találhat a hátramaradott fél abban, hogy anyagi biztonságban tudhatja magát.

Rokkantsági nyugdíjbiztosítás

Fiatalon nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni, de bármikor történhet valami, ami munkaképtelenné teszi – a megfelelő biztosítás nélkül pedig korán beüthet az anyagi csőd.  A rokkantsági nyugdíjbiztosítás fizeti az Ön rokkantsági nyugdíját nyugdíjas koráig, és biztosítja Önnek, hogy életét továbbra is a megszokott mederben élhesse tovább.

Ellenőrizze a biztosításait, hogy gondtalanul kezdődjön a házassága

Az, hogy mely biztosításokra van szüksége, függ az Ön személyes élethelyzetétől. És ezen a házasság sem változtat. Ha meg szeretné tudni, hogy mely biztosításokra van valójában szüksége, és hogyan spórolhat a megkötésükkor, vegye fel a kapcsolatot Kevin Ressler biztosítás specialista csapatával. Forduljon hozzánk bizalommal.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü