A nyugdíjasok lassan vezetik az autót, vagy szeretnek leállni a kirakatok előtt. Igaz a sztereotípia, amely szerint az idősebb emberek rosszabbul vezetnek, mint a fiatalok?

Kevin Ressler, az ERGO biztosítás szakembere szerint: “Nem, éppen ellenkezőleg. A 65 évesnél idősebb gépjárművezetők az összes személyi sérülés 15%-át és a halálos balesetek 22%-át okozzák. ”
Ezzel szemben a 18–24 évesek a személyi sérülések 20%-át és a halálos balesetek 20%-át okozzák. A kezdő járművezetők pedig a lakosság alig nyolc százalékát teszik ki, magyarázza a szakértő.

Kevin Ressler: “Noha az időskorúak gyakran nem tudnak olyan jól mozogni, az ilyen fizikai korlátozások befolyásolják a közúti biztonságot, de sokkal kisebb mértékben, mint a tapasztalatlanság és a túlzott bátorság, amelyek a fiatalabb vezetők körében gyakoribbak. Súlyos egészségügyi korlátozások esetén a legtöbb idős ember egyébként önként lemond az autóról, elkerülve ezzel a veszélyeket. ”

Mellesleg, minden második gyalogos vagy kerékpáros, aki 2018-ban közlekedési balesetben halt meg 64 évesnél idősebb volt!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü