Mire kell figyelnem, ha kölcsön szeretném adni az autómat Németországban?

(Kevin Ressler, biztosítási szakértő cikke)

Kedves autóvezetők, mielőtt kölcsönadnák autóikat, kérem, vessenek egy pillantást a biztosítási szerződésükre. Ugyanis nem minden gépjármű biztosítás teszi lehetővé, hogy más személyek élvezzék annak előnyeit. Ha mégis ezt szeretnék tenni, a kölcsönadott autóval való utazásra külön biztosítást kell kötniük.

Aki kölcsön szeretné adni autóját, előtte pontosan nézzen utána, hogy milyen mértékben fedezi a szerződés az illető biztosítását. Ezt tanácsolja a Stiftung Warentest a „Finanztest” újságban (04/18 kiadás).

Baleset esetén kötbér veszélye fenyeget

Általában a felelősség és casco biztosítás védelmet nyújt baleset után is. Azonban, egyes esetekben visszamenőleges fizetések és kötbérek fenyegetik az autó tulajdonosát, ha azt egy nem bejegyzett személy vezette. Ennél fogva, egyes szerződések díjmentesen magukba foglalnak más felhatalmazott gépkocsivezetőket is az év egy bizonyos szakaszára, amelyet természetesen előzőleg egyeztetni kell a biztosítóval.

Harmadik vezető védelmének rövidtávú előjegyzése

A „Finanztest” szerint lehetőség van egy másik gépkocsivezető rövidtávú online regisztrálására és fizetésére, hogy a kölcsönadott járművel történő utazást korrekt módon bebiztosítsa. Ezt a kínálatot németül „Drittfahrerschutz”-nak vagy „Zusatzfahrerschutz”-nak nevezzük. A Stiftung Warentest egy szúrópróbán 1,72-6,99 eurós árakat állapított meg egy 24 órás kínálatra.

Amennyiben a biztosítása nem tartalmazza ezt a szolgáltatást, lehetősége van olyan vállalkozásokhoz fordulni, amelyek biztosítják Önnek ezt a kiegészítő védelmet, feltéve, ha a felelősség és casco biztosítójának kártérítési igényeit és prémium követeléseit fedezni tudja. A „Friday” 5,49 eurót, a „Die Bayerische” 6,99 eurót kér egy napra. Mindkét vállalkozás maximum 5.000 euróra korlátozza a biztosító juttatását.

Ha bármi kérdése van a gépjármű biztosítással kapcsolatban, Kevin Ressler ERGO biztosítási ügynökségének csapata a rendelkezésére áll. Kérdezzen bátran a lehetőségeiről, akár országának hivatalos nyelvén is.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü