Mi lenne, ha a mobiltelefonja leesne a padlóra és szilánkokra törne? Vagy ha ráülne a szemüvegére? Ha egy autó előtt szaladna? Vagy ha megbetegedne a rég betervezett nyári vakáció előtt? Azok, akik ilyen hosszú időn át gondolkodnak ilyen kérdésekről, inkább a biztosítást vállalják. Az ügynökök és az eladók tudják ezt.

Ezért van minden járatfoglalásnál egy kis jel az utazási biztosításhoz, ezért az elektronikai piacon az eladó mindig megkérdezi a meghosszabbított garanciáról. De az ilyen biztosítás nem éri meg.

Ezen a héten egy tíz részből álló sorozatot indítunk arról, hogy miként lehet a legjobban optimalizálni a szerződéseket. És sok pénzt takaríthat meg. Kezdjük a nem szükséges szerződésekkel! És így kerüli el ezeket:

1. Az alapszabály

Csak azok a biztosítási kötvények ésszerűek, amelyek rendkívüli és súlyos károk esetén nyújtanak védelmet Önnek. Olyan károk, amelyek pénzügyi szempontból túlterhelnék (fogyatékosság, betegség, baleset utáni felelősség). Ezért mindenkinek rendelkeznie kell autó- és egészségbiztosítással. Mindenkinek kell szintén felelősségbiztosítást kötnie – minden hetedik személy nem köt felelősségbiztosítást.

Azonban megbirkózhat egyedül a mobiltelefonja vagy az utazási foglalás elvesztésével. Csak számolja ki, mennyibe kerül ennek a biztosításnak a hosszú távú fizetése. És ne becsülje felül azt, amit akkor kap, ha a káreset megtörténik. Mobiltelefonok esetében gyakran csak a használt értéket. Számos helyzetben vannak jogviták a biztosítótársaságokkal (mobiltelefon lopása, utazás megszakítása olyan betegségekkel, mint például cukorbetegség vagy szívproblémák).

2. Amire senkinek sincs szüksége

Van esküvői lemondási biztosítás. Vagy egy otthoni vészhelyzet esetén, ha kulcs nélkül zárja ki magát. Ez ostobaság. Gyakran az emberek megkísérlik bebiztosítani magukat halál esetén (“Nem szeretné, hogy teher legyen a gyermekeire?!”). Ezzel a rejtett életbiztosítással sok költség és kevés jövedelem jár. Jobb, ha közvetlenül takarít meg pénzt, például egy leblokkolt számlán. A közvetlen megtakarítás szintén jobb, mint a gyermekek vagy az unokák oktatási biztosítása.

Fogyasztási hitelekhez vagy új autóhoz hitelbiztosítást kínálnak. Feltételezhető, hogy fizet, ha Ön nem tud, de ritkán alkalmazható, és általában rendkívül drága.

A mobiltelefon-biztosítás gyakran drága, és sok kárt kizár. A mobiltelefon javítása gyakran nem költséges: Gyakran elegendő a kijelző cseréje – ez az egyszerű mobiltelefonok esetében ritkán több mint 100 euró. Ugyanez vonatkozik a szemüveg biztosításra.

3. Utazáskor csak egy dologra van szüksége

Szinte mindenki aggódik a csomagja miatt, ha utazik. Különösen a repülőgépen és a vonaton. Tehát bevállalja a poggyászbiztosítást? Ne! Először is, a biztosító lopás esetén gyakran súlyos gondatlanság bizonyítását követeli, és csak betörés vagy rablás esetén fizet. Másodszor: egy jó háztartási biztosítás elegendő rablás ellen.

A lemondási biztosítást csak ritkán érdemes megkötni, például amikor az utazás nagyon drága. Semmilyen körülmények között se higgyen annak, aki a foglalás végén kell bejelöli a lemondási biztosítási négyzetet. Útmutatásunkkal megtalálja a megfelelőt.

A külföldi utazási egészségbiztosítás különösen fontos utazáskor. Azért, mert kevés pénz fejében megvédi a nagy kockázatokkal szemben (lásd az 1. pontot).

4. A baleset dolog

A balesetbiztosítás esetén a járulékok mindössze 60%-át kapja vissza a károsult biztosított. Sokan, akik megkötik ezeket, tévhitet táplálnak arról, hogy mikor érvényesíthető a biztosítás. Csak a súlyos balesetekre terjed ki, mert a szolgáltató csak a (az állandó) fogyatékosságokat fizeti. Mindazonáltal csak minden 50. baleset okoz súlyos fogyatékosságot, sokkal gyakrabban a betegség az ok. Ezért sokkal nagyobb valószínűséggel van szüksége rokkantsági biztosításra. Az utasok baleseti biztosítása meglehetősen felesleges, mert autóbaleset esetén az autós vagy a baleset okozó felelősségbiztosítása érvényesítendő – kivéve, ha sofőrként sérül meg, és a saját hibájából.

Elérhetőségek

Kevin Ressler
Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding

Telefon: 08122/2285225
Fax: 08122/2285233

Mobil: 00 49 151 22656507
eMail: kevin.ressler@ergo.de

web: www.nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü