Láz, köhögés: mi van, ha koronavírus-fertőzés tünetei vannak Ázsiában? Ilyen esetben a nyaralóknak nem kell félniük a magas orvosi költségektől – a megfelelő biztosítás mellett.
A koronavírus miatt alig lehet Kínába utazni, de valószínűleg lehet más ázsiai országokba, mint például Thaiföldre. Egy már ajánlott utazási egészségbiztosítással pénzügyileg a biztonságos oldalon áll.

Jól biztosított az utazás

A Biztosítók Szövetsége ezt a típusú biztosítást ajánlja minden külföldi utazáshoz – a koronavírustól függetlenül. Ez fedezi a külföldi gyógykezelés költségeit, amelyeket a törvényi egészségbiztosítás nem fedez. Javasolt egy olyan tarifa, amely esetén nemcsak a gyógyászati ​​szempontból szükséges hazaszállítás biztosítása biztosított, hanem a gyógyászati ​​szempontból is ésszerű és igazolható kezelések is.
A németországiak ázsiai országokba való utazása korlátozások nélkül továbbra is lehetséges. Több ország elutasítja a Kínából érkező utazókat – ideértve a külföldieket is – a határokon. De elméletileg ez csak azokra a németekre vonatkozik, akik egy másik ázsiai országba repülnek átmenetileg Kínában. Például a Lufthansa egyébként lemondta a Kínába indított járatait.

Mosson kezet, és vegye le az ujjait az arcáról

A koronavírusra való tekintettel a WHO (Egészségügyi Világszervezet) azt ajánlja az utazóknak, hogy legyenek különösen óvatosak út közben – például repülőtereken vagy vasútállomásokon. Mindenekelőtt ez azt jelenti, hogy rendszeresen kezet kell mosni szappannal vagy fertőtlenítőszerrel. A kezeknek sem szabad érintkezniük a szemmel, az orral és a szájjal.
A tüsszentés vagy a köhögés a könyökbe vagy a zsebkendőbe a legjobb. Ez utóbbit azonnal el kell dobni, és nem szabad a zsebébe helyezni. És ha láza vagy súlyos köhögése van, akkor a legjobb, ha el sem utazik.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü