A jármű időértéke az az érték, amelyet a jármű jelenleg ér. Az új értéktől kezdve az összes értékváltozást, azaz az összes árcsökkenést és árnövekedést is beszámítják.

Az értékvesztések, amelyek az árcsökkenést okozzák többek között az autó életkora, a kopás jelei és a használati jelek. A javítások, azaz a szervízműhely munkája és az új anyagok növelik a jármű értékét.

Az autó időértékét egy autójavító műhelyből vagy egy autókereskedőtől szerezheti be. Az interneten manapság számos szolgáltató számítja ki ezt bizonyos adatok segítségével.

Az úgynevezett Schwacke-lista felhasználható a jármű hozzávetőleges időértékének meghatározására. A havi piaci jelentés megadja az aktuális értéket a jármű típusa, a gyártás éve, a felszerelés és a lefutott kilométerszám alapján.

Az időérték fontos a biztosítással kapcsolatsan. Itt gyakran csereértéknek nevezik. Ez szerepel a gépjármű-biztosítás díjának kiszámításában, és fontos a kár kiszámításában.
Például annak a kérdésnek a megválaszolásakor, hogy vajon egy bizonyos összeg fedezi-e a kárt az autó javításával, vagy teljes gazdasági veszteség merül fel.

Kevin Ressler, az Ön biztosítási szakembere, segíthet kiszámítani a jármű időértékét.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü