Annak ellenére, hogy Németország a biztosítások által nyújtott biztonságról híres, a német háztartások mintegy 15 százaléka még sem rendelkezik felelősségbiztosítással (a GDV szervezet adatai alapján). Ez hiba, mivel a legkisebb figyelmetlenségből adódó baleset is tömérdek pénzbe kerülhet. Ezért egy megfelelő biztosítás védelmet nyújt bármilyen nehéz helyzetben.

Ön háztulajdonos vagy bérlő? Mindkét esetben fontos megkötnie ezt a két biztosítást: magán felelősségbiztosítás és háztartási biztosítás. Bizonyos helyzetekben jól jöhet a jogvédelmi biztosítás is.

Magán felelősségbiztosítás

Ha Ön bérlő, mindenképpen kössön magán felelősségbiztosítást. Ezzel a biztosítással védve van minden olyan kár esetén, amelyet más tulajdonában okozott. A biztosítás megkötésekor Ön és a biztosítója megállapítanak egy bizonyos összeget, amely meghatározza, hogy a biztosító úgy a kisebb, mint a nagyobb károkért felelősséget vállal.

Baleset esetén könnyen keletkezhet olyan kár, amely tízezres nagyságrendű összegekbe kerülhet, ezért a felelősségbiztosítás járulékai a fedezett kárösszegekhez képest alacsonynak tűnnek.

A felelősségbiztosításra itt kérhet ajánlatot magyar nyelven.

Háztartási biztosítás

Az ember legalapvetőbb szükségletei közé tartozik a biztonság, és ez különösen elengedhetetlen a saját otthonában. Ahhoz, hogy a háztartásában keletkezett károkat fedezni tudja, szüksége van a háztartási biztosításra, amellyel jelentős anyagi kiadásokat spórolhat meg vihar, tűz, rablás vagy víz okozta károk esetén.

A háztartási biztosítás védelmet nyújt a háztartási kellékeiben történt hibák illetve nagyobb károsodások esetén is. Ha a berendezési, használati és fogyasztási készülékeiben kár történik, az új érték teljes körű visszatérítésére számíthat.

A háztartási biztosításra itt kérhet ajánlatot magyar nyelven.

Jogvédelmi biztosítás

Nyugodtan vallja be magának, hogy tart attól, hogy súlyos vitába keveredik valakivel, amelynek peres eljárás lehet a vége. A jogvédelmi biztosítással azonban nyugodt lehet, mert jogi vitáinak költségei fedezve vannak, amennyiben a megfelelő életterületen biztosítva van.

Bérlő és bérbeadó, de szomszédok között is gyakran előfordul konfliktus, amely a bíróságra kerülhet. Azonban ha van jogvédelmi biztosítása, anyagi biztonságot élvez bármilyen súlyos helyzetben. A szerződésben gyakran önrészt állapítanak meg. Ilyen esetben mindig járjon utána, hogy egy peren kívüli megállapodással nem jár-e jobban.

A jogvédelmi biztosításra itt kérhet ajánlatot szintén magyar nyelven.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü