A nyugdíjbiztosítás

Életünk 80%-a a munka körül forog, ezért mindenki nagyon boldog, miután a leszolgált munkaévek után megpihenhet. Ennek alapja természetesen a nyugdíjbiztosítás (Rentenversicherung). A világban Németországban van a legjobban megfontolt és a legjobb nyugdíjbiztosítási törvény.

Ennek egyszerű feltételei vannak: akinek legalább 45 munkaéve van, amiből minimum 5 évet Németországban dolgozott és német nyugdíjbiztosítást fizetett, és 67 éves, élvezheti a nyugdíjbiztosítás előnyeit.

Azonban a belső törvény elfogadásakor nem gondoltak az emelkedő születési arányra és az egyre hosszabb élettartamra. Ezért jutottunk ma az 1:1-hez elvhez. Ez azt jelenti, hogy jelenleg Németországban minden alkalmazott egy nyugdíjasnak fizeti a nyugdíj hozzájárulást. Logikus, hogy ez a fizetési rendszer nem működhet a költségvetés támogatása nélkül, a jövőben egyre bizonytalanná válik.

A segítséget a magán nyugdíjbiztosítás jelenti, amely minden Németországban élőnek létfontosságú a biztos jövő érdekében. Itt is két biztosítási termék létezik. Az első a jótállási biztosítási termék (Garantie Produkt), a második az esély biztosítási termék (Chance Produkt). A jótállási biztosítási termék (Garantie Produkt) biztosítja, hogy a nyugdíjazási kor elérésekor minimum visszakapja a befizetett összeg 100%-át. Ez a biztosítás természetesen nyereséget is hozhat a németországi gazdasági befektetések által. A Top 30 cégekbe történik a befektetés, mint például a Siemens, BMW, DAIMLER, SAP, BAYER stb. A futamidőtől és a havi befizetési összegtől függően ezek az összegek a két vagy három számjegyű ezresek, azaz tízezresek és százezresek, kategóriájába kerülhetnek. A magán nyugdíjbiztosítás előnye, hogy a végén te döntheted el, hogyan fizetik ki a pénzt: egyetlen összegben vagy havi nyugdíj formájában.

Például egyszerre felveszünk 60.000 eurót, visszaköltözünk Magyarországra és jól élünk. Ez a jövedelem azonban adóköteles, erről az adótanácsadót kell kérdezni. Az esély biztosítási termék (Chance Produkt) magasabb nyereséget hozhat, de nem garantálja, hogy teljesen visszakapod a befizetett összeget.

Ide mindig egy ellenérvet lehet felhozni: Németország gazdasági hatalom. Mindenki azért jön ide, hogy pénzt fektessen be. Ha Németország összeomlik, akkor a többi ország jövője is megszűnik. Tehát a javaslatom az, hogy mindegy melyik terméket választod a kettő közül, köss magán nyugdíjbiztosítást (a törvényes kötelező nyugdíjbiztosítás mellett). Így nem csak saját magad, hanem halálesetben a családodat, a gyermekeidet biztosítod be, akik jelentős hozzájárulást kapnak ebben ez esetben.

Ha esetleg pénzügyi gondjaid vannak, akkor mindig van egy biztos pénzügyi alapod a biztosításban, amelyhez hozzájuthatsz. Csak a biztosítóval kell ezt megbeszéld.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü