Tavaly a bérmunkások átlagban összesen 20,3 napot voltak betegszabadságon Németországban (5,6 nappal többet, mint az állandó alkalmazottak) – ez derül ki a Techniker Krankenkasse által készített felmérésből.

Ennek alapján a kölcsön munkaerő gyakran szenved izom és csont, illetve pszichikai megbetegedésekben. Miközben az izom és csontbetegségek miatt a bérmunkások 4,5 napig voltak betegszabadságon, addig ez az érték országosan átlagban 2,8 nap.

Pszichikai betegségek miatt a bérmunkások átlagosan 3,4 napot hiányoztak egy évben. A többi területhez képest ez az érték országosan csak 2,4 nap.

Az időszakos munka általában nehéz fizikai megterhelést jelent

A Techniker Krankenkasse úgy véli, hogy a bérmunkások gyakori megbetegedései az időszakos munka nehéz fizikai megterhelésének köszönhető. Tehát, a bérmunkások többsége olyan szakmában dolgozik, ahol nehéz fizikai munkát kell végezni (raktári és sofőri munka, szerelés vagy segédmunka).

Ezzel egyidőben a váltakozó munkavégzési pont, rossz kilátások a jövőre nézve és a létbizonytalanság stressznek teszik ki a dolgozókat. Ezért a TK arra szólította fel a kölcsön munkaerőt foglalkoztató cégeket, hogy figyeljenek oda munkaerőik megterhelési szintjére. Ezért nagyon ajánlott a rokkantsági nyugdíjbiztosítás megkötése. Ugyanis ez a biztosítás védelmet nyújt az Ön számára betegség miatt kialakult munkaképtelenség esetén.

További információ: https://www.nemetorszagibiztositas.hu/munkakeptelensegi-biztositas/

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü