Gépjármű biztosítás

 

Mert a gépkocsi az élet második legnagyobb szerelme. Gépjárműbiztosítás az ERGO-tól.

Már 16,50 € / hónap értéktől.*

 • Gyorsabb káreseti szerviz
 • Nagyobb biztosítási fedezettség kedvező hozzájárulással
 • Opcionális gépjármű védnöki levél köthető: segítség defekt vagy baleset esetén
 • Gyorsabb káreseti szerviz
 • Magas biztosított összeg
 • Kiterjedt lefedettség
 • A megfelelő biztosítás mobilitásának: személyre szabott és rugalmas

Állítsa össze a gépjármű biztosítását a saját vágyai és igényei szerint. Választhat az alapvető biztosítás, kompakt, komfort és komfort plusz biztosítások között és más építőelemek között is. Így a lehető legkülönbözőbb helyzetekre van pénzügyileg bebiztosítva és a jármű értékes támogatását élvezi. Káresetben számíthat a mi gyors, egyszerű káreseti szervizünkre.

Magas biztosított összeg és mégis kedvező

Az ERGO gépkocsi biztosítás alapvető biztosítása is széleskörű védelmet biztosít.

 • 100 millió euró biztosítási összeg, max. 12 millió euró minden károsult személynek
 • Gépjármű- környezetvédelmi jótállási biztosítás
 • „Mallorca-Police“: ugyanaz a gépjármű jótállási biztosítás a külföldön bérelt gépkocsikra
 • Eredeti ár teljes kár vagy lopás esetén az első személygépkocsi esetén, az első 6 hónapon belül a regisztrációtól
 • Járműalkatrészek 2.500 euró értékig kiegészítő hozzájárulás nélkül
 • Állatharapás okozta károk

 

Gépjármű védnöki levél:

Függetlenül attól, hogy Németországban vagy Európában van: ha az autója defektet kap vagy balesetezik, segítünk Önnek.

A megfelelő biztosítás Önnek és autójának. Vegye igénybe a top szolgáltatásainkat és a kitűnő káreseti szervizünket. Állítsa össze egyszerűen és kényelmesen a saját gépkocsi biztosítását a vágyai és igényei szerint – vagy kérjen tőlünk ajánlatot.

Gépkocsibiztosítások: Milyen típusok léteznek?

 

Minden Németországban engedélyezett gépjármű biztosítással kell rendelkezzen. A gépjárművek kötelező biztosítást törvény írja elő, azonban különböző formái vannak a gépkocsibiztosításnak, éspedig a gépkocsi-felelősségbiztosítás, a részleges casco és a teljes casco biztosítás. A különböző biztosítási formák hozzájárulásai, valamint a biztosítási szolgáltatások különbözőek.

Gépkocsi-felelősségbiztosítás mint alapbiztosítás

 

A gépkocsi-felelősségbiztosítás törvény által előírt Németországban és minden gépjárműtulajdonosa meg kell kösse ezt. A gépkocsi-felelősségbiztosítás terjedelme nem túl nagy. A biztosítás fedezi azokat a károkat, amelyet még egy másik személynek okozunk a közlekedésben. Itt tárgyi, személyi és anyagi károkat értünk, illetve fájdalomdíjat.

A saját járművet nem védi a gépkocsi-felelősségbiztosítás. A saját autón vagy motorbiciklin keletkezett károkat a gépkocsi-tulajdonosnak kell kifizetni, függetlenül attól, hogy a kár saját hibájából vagy harmadik fél hibájából keletkezett.

Gépkocsi részleges casco mint kiegészítő biztosítás

 

A részleges casco kártérítést biztosít saját járműre, feltéve, hogy nem a tulajdonos okozta a kárt. A biztosítás kiterjed kisebb károkra, mint a törött üveg vagy lopás, valamint a természeti csapásokra, tűzesetekre vagy állatokkal történő balesetekre. Figyelembe kell venni, hogy milyen állatokról van szó, mert nem minden biztosítás vállal felelősséget minden állatra.

A teljes casco biztosítással ellentétben, a részleges casco nem tartalmaz kármentességi árengedményt. Ez viszont azt is jelenti, hogy a hozzájárulások nem növelhetőek egy káreset után. A díjak csökkentése érdekében, káresetenként saját részesedésben lehet megegyezni.

 

Gépkocsi teljes casco mint all-inclusive védelem

 

A teljes casco biztosítás gyakran magában foglalja a részleges casco szolgáltatások biztosításait, és kiegészítőleg fedezi a saját jármű kárköltségeit, érvényes még a tulajdonos okozta balesetek vagy ismeretlenek okozta károk esetén is, mint például a festék kár. Jogilag azonban két különböző biztosításról van szó, és egyes biztosító társaságoknál külön is meg lehet kötni őket. Ilyen esetekben a teljes casco biztosítás nem fedi a részleges casco biztosítás szolgáltatásait. A megemlített biztosítások mellett még biztosítási levelet, utasbiztosítást és forgalmi jogvédelmi biztosítást lehet megkötni.

Mennyibe kerül egy gépkocsibiztosítás?

 

A gépjármű-biztosítás hozzájárulásának értékét a biztosítás határozza meg. A hozzájárulás kiszámítása általánban számos különböző tényező alapján történik. Az egyik tényező a biztosított életkora, és mióta rendelkezik vezetői engedéllyel. A biztosítók azt feltételezik, hogy a fiatalabb biztosítottak több balesetet okozhatnak. A biztosítások kedvezőbbek, ha a gépkocsivezető életkora legalább 25 év.

Szerepet játszik szintén, hogy hol kötik a biztosítást és milyen járműre. Minél gyakrabban keveredik egy bizonyos autótípus balesetbe, annál drágább a biztosítás. Ezenkívül nem mindegy melyik régióban él (például város vagy tartomány). Ugyancsak döntő a kármentességi árengedmény, a díj minden balesetmentes év után csökken.

A törvény szabályozza a lefedett összeg nagyságát, amelyet káresetkor a biztosító maximálisan fizet. A minimális biztosítási fedezési összeg az anyagi károk esetén 1 millió euró. A gépkocsibiztosítások alapvetően éves szerződések és hallgatólagosan meghosszabbítódnak, ha nem mondják fel őket.

 

A gépkocsibiztosítások kármentességi árengedményei és osztályai

 

Minél hosszabb ideig közlekedik a biztosított károsodás nélkül, annál előnyösebbek lesznek a gépkocsibiztosításhoz való hozzájárulások. Ez a kármentességi árengedmény általában a gépkocsi-felelősségbiztosításra és a gépkocsi teljes casco biztosításra érvényes. A kármentességi árengedményt az egyes szolgáltatók egyénileg szabják meg.

Rendszeresen, általában egy év biztosítás után magasabb kármentességi osztályba kerül, ha nem okozott semmilyen kárt. A magasabb kármentességi osztály nagyobb hozzájárulási kedvezményt jelent. Itt is a szolgáltató dönti el, hogy milyen időközönként végzi el az átsorolásokat. Káresetkor általában csökkentik a kármentességi osztályt, ezért fontoljuk meg, hogy a kisebb károkat valóban be kell-e jelentenünk a biztosító társaságnak. Így megőrizheti a kármentességi osztályát és a kedvező hozzájárulását. Alternatív módon, a kár visszavásárlása is lehetséges. A gépkocsi-biztosítás cseréje esetén figyelembe kell venni, hogy az új biztosítónak nemcsak a régi biztosító kármentességi osztályát, hanem a kármentességi árengedményét is át kell vegye.

 

Magyar előbiztosítások

 

Egyes biztosítók elfogadják a korábban Magyarországon kötött biztosításokat, azonban a jóváhagyott jármű százalékai nem egyeznek meg a magyarországi értékkel. A százalékokat bérmentesek kell legyenek.

Ezenfelül, a németországi biztosító társaságokat nem érdekli, melyik besorolás volt – B10, B5, vagy más.

A biztosítási társaságoknak csak az számít, hogy milyen éveket tud dátummal igazolni.
Például, 2010.01.01 – 2012.01.01.
A példára 2 évet kapna.

Ha egy balesete lett volna Magyarországon, akkor a biztosítási társaság éveket vonhat le azért, hogy rosszabb osztályba sorolja be.

A biztosítóktól kapott összes igazoló okiratot német vagy angol nyelven kell benyújtani.

További kérdésekkel szívesen áll a csapat a rendelkezésére, magyar nyelven kérjük, forduljon Kevin Resslerhez (ERGO Biztosítás –Biztosítási szakember).