Sokan több figyelmet fordítanak a vagyonuk, mint az életük bebiztosítására

Sok ember inkább a vagyonára köt biztosítást, mint a saját életére,- erről árulkodik egy a Tolun piackutató intézet által készített felmérés.

Ez alapján, annak ellenére, hogy a Németországban élő emberek 54 százaléka már volt életveszélyes helyzetben betegség, munka vagy baleset miatt, csak néhányuk volt kielégítően bebiztosítva arra az esetre, ha valami történik velük.

A családos személyek csupán 26 százaléka kötött kockázati életbiztosítást. Ugyanezen személyek közül minden negyedik kötött rokkantsági nyugdíjbiztosítást. Továbbá, a németek 16 százaléka kötött meg egyet a két biztosítás közül.

A tárgyaikat azonban annál inkább féltik az emberek: a felmérésben részt vett személyek 67 százaléka rendelkezik háztartási biztosítással. Ezt kiegészítve összesen 8 százalékuk kötött biztosítást az elektromos eszközeire (18-40 év között ez az arány 14 százalék). Utazás esetén pedig a mobiltelefonra illetve tabletre is biztosítást kötöttek.

A kétfajta biztosítás megkötési aránya közötti különbség figyelemre méltó, annál is inkább, mert a megkérdezettek 73 százaléka életének legfőbb tényezőjeként az egészséget nevezte meg. 56 százalékuk pedig a családot és barátokat tartja a legfontosabbnak. „Ebben az összefüggésben a mobiltelefon szóba se jön”, véli Kevin Ressler az ERGO biztosítótól.

Ha további kérdése van, forduljon Kevin Ressler biztosítási szakértőhöz az ERGO biztosítótól.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü