Tippek az ügyvédi konzultációra való felkészüléshez…

Ha megtalálta az Önnek megfelelő ügyvédet, a következőképpen készülhet fel egy súrlódásmentes tárgyalásra:

Ne habozzon sokáig: Konfliktus esetén alapvetően időben cselekednie kell, és ne habozzon sokáig. Különben kifut a reagálási határidőből például a munkaadójával vagy a hivatalokkal szembeni konfliktus esetén. Ha a határidő lejárt, ügyvédjének nehéz lesz bármit is tennie az Ön érdekében.

Ügyfélfogadási időpont megbeszélése: Az Ön által választott hivatal első hívásánál röviden vázolja fel ügyét. Így az ügyvéd vagy annak munkatársa könnyen útbaigazíthatja, ha más helyen kell érdeklődnie.

Adatok gyűjtése: Mielőtt választott ügyvédjével időpontot beszél meg, vázlatszerűen gyűjtse össze ügyének tényeit. Így elkerülheti, hogy a konzultáció során valamit elfelejt megemlíteni.

Dokumentumok összegyűjtése: Gyűjtsön össze minden releváns dokumentumot, mint például szerződéseket, leveleket vagy jegyzeteket. Emellett jegyezze fel, hogy mikor kapta vagy küldte ki ezeket. A borítékokat is vigye magával, hiszen a rajtuk található dátumok fontosak lehetnek. Kétes esetben jobb, ha túl sok dokumentumot visz magával, mint ha túl keveset. Ügyvédje majd eldönti, hogy melyek szükségesek, és melyek nem.

A cél meghatározása: A hivatallal való időpont megbeszélése előtt, gondolja végig, hogy mit akar elérni. Fontos Önnek a lehető leggyorsabban történő megegyezés? Vagy be szeretné perelni ellenfelét?

Személyes adatok készenlétben tartása: Ügyvédjének szüksége van az Ön lakcímére, telefonszámára és elérhetőségére. Amennyiben tudja ellenfelének adatait, adja meg azokat is.

Az ügyvédjével való tárgyalásra való felkészülés legfontosabb kérdései:

Mi történt és mikor?

Mi volt a kiváltó ok?

Kik voltak a résztvevők?

Vannak az eseménynek tanúi? Ezek lehetnek járókelők egy autóbaleset esetén vagy olyan személyek, akik részt vettek az ellenfelével történt konfliktus helyzetben. Javasoljuk, hogy készítsen ügyvédjének listát a nevekről és lakcímekről.

Tipp: Ha van jogvédelmi biztosítása, tartsa készenlétben biztosítójának nevét, biztosító számát és lehetőség szerint, a biztosításának általános feltételeit.

Tippek az ügyvéddel való beszélgetéshez…

Tipp: Legjobb, ha időben gondoskodik egy teljesítményképes jogvédelmi biztosításról az ügy érdekében. Fontos megjegyezni azonban, hogy a biztosítás csak olyan konfliktushelyzetekben nyújt védelmet, amelyek a szerződéskötéskor még nem léteztek. Ezen kívül tudakozódjon egy peren kívüli konfliktus megoldás lehetőségéről.

További információt egy teljesítményképes jogvédelmi biztosításról az alábbi linken talál:

https://nemetorszagibiztositas.hu/biztositasok/jogvedelem-biztositas/

Ezen a linken kiszámíthatja biztosítási járulékainak összegét:

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü