AKÁR 600 EURÓ ÖNNEK

Kötelező egészségbiztosítás Németországban- MOBIL OIL KRANKENKASSE (Kevin Ressler biztosítási szakértő cikke, ERGO Versicherung)

Feltette már magának a kérdést, hogy miért kell a kötelező egészségbiztosítás teljes járulékát kifizetnie, annak ellenére, hogy az elmúlt évben nem vette igénybe az egészségügy szolgáltatásait?

Úgy érzi, ez igazságtalan? Mi is…

Éppen ezért változtatni szeretnénk.

Ha 12 hónapig megőrizte egészségét, egy havi járulék összeg visszafizetésének örvendhet akár 600 euróig.

KOCKÁZATMENTES RÉSZVÉTEL: Akkor is, ha beteg lesz, teljes biztosítási védelmet élvezhet, és nem kell semmiről lemondania.

A legfontosabbak röviden:

1          Minden kötelező egészségbiztosítást fizető személy válthat betegbiztosító pénztárt

2          A váltás nem bonyolult és kockázatmentes.

3          A felmondási határidő két hónap a hónap végéig.

4          Ha az Ön pénztára kiegészítő járulékokat vezet be, vagy megemeli azokat, rendkívüli felmondást alkalmazhat.

Nem kell semmiről lemondania, hiszen ezeket a szolgáltatásokat elszámolják készpénzben az elektronikus TB kártyáján keresztül, és ezek nincsenek kihatással a visszatérítésre:

A VISSZATÉRÍTÉS ÖSSZEGE FÜGG AZ ÖÁLTAL BEFIZETETT JÁRULÉKOK ÖSSZEGÉTŐL

A visszatérítés összege az évi befizetett járuléktarifa egy tizenketted részét teszi ki, akár 600 eurót tagonként. Ide tartoznak nemcsak az Ön által befizetett betegbiztosítási járulékok, hanem például munkaadójának járulékai is.

Biztosított társként szereplő családtagjai nem igényelhetnek visszatérítést. Ez azt jelenti, hogy ha egy négytagú családban egy személy fizeti a járulékokat, a többiek pedig társ biztosítottak, a visszatérítés összege maximum 600 euró lesz, csakúgy, mintha egy személy fizetné a biztosítást.

Tehát, minden járulékfizető személynek visszatérülhet a befizetett összeg. Annak, aki nem fizeti a járulékokat, nem jár visszatérítés. A kifizetés az elszámolási adatok megvizsgálása után az Ön számlájára való átutalással történik.

HOGYAN ÉS MIKOR KAPOM MEG A PÉNZEM?

A 12 hónap letelte után még körülbelül 9 hónapba telik, amíg minden adat az Ön lehetséges orvosi és fogorvosi ellátásáról teljes mértékben a rendelkezésünkre áll megvizsgálás és kiértékelés céljából.

Ez annak tudható be, hogy az orvosok elszámolásai nem közvetlenül hozzánk jutnak el, hanem miután különböző ügyintézési helyeken összegyűjtötték azokat, továbbítják felénk.

Az elszámolási adatok megvizsgálása után következik a visszatérítés kifizetése.

Segítünk Önnek abban, hogy betegbiztosító pénztárat válthasson.

Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi gondoskodunk a továbbiakról.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü