Lehetséges-e a Jogosítvány elvétele elkerülése?

Igen, lehetséges a Jogosítvány elvétele elkerülése, például ha a sebességmérő hibásan mér, vagy pillanatnyi figyelmetlenség történik. Ebben az ügyben egy ügyvéd részletesen tanácsot adhat Önnek. Kivételes esetekben egy rendszeresített vezetési tilalmat magasabb bírság vált fel. Ehhez azonban egy nehezebb helyzetnek kell fennállnia. Az erről szóló döntést mindig egy bíró hozza meg az egyes esetekben. További információk itt.

Lehet-e egy Jogosítvány elvétele pénzbüntetésre cserélni?

Lehetőség van arra, hogy egy Jogosítvány elvétele egy magasabb bírságra cseréljen, ha egy nehezebb helyzet fennáll.

Mennyibe kerül a Jogosítvány elvétele elkerülése?

A BkatV 4. § (4) bekezdése szerint: “Ha kivételesen nem rendelkezik vezetési tilalomról, az érintett jogszabály által előírt alapbírságot méltányosan meg kell emelni az érintett szabálysértés tekintetében.” Azonban a valós költségek az egyes esetektől függnek. Lehet, hogy a bírság megduplázódik, megháromszorozódik, vagy egy egységes összeget szabnak ki.

Mikor számít Jogosítvány elvétele nehezebb helyzetnek?

Egy nehezebb helyzet fennállhat, ha a jogosítvány átmeneti elvesztése veszélyezteti a szakmai létet. Az érintett azonban például a munkahelyére közlekedhetne tömegközlekedéssel, vagy a vezetési tilalmat a szabadságának az idejére tehetné, akkor valószínűleg nem áll fenn nehezebb helyzet. További információk itt.

Milyen következményekkel jár, ha a Jogosítvány elvétele ellenére vezetek?

Ez a vezetési engedély nélküli vezetés bűncselekményére utal. Ez akár egy évre szóló szabadságvesztést vagy pénzbírságot vonhat maga után.

További kérdések esetén szívesen segítünk.


Kevin Ressler
biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások
Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország
Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web:  nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü